Θέματα προς διερεύνηση

Θλίψη

Οι μελέτες δείχνουν πως όλοι μας μπορεί να εκδηλώσουμε κατάθλιψη έστω και μία φορά στη ζωή μας.

Άγχος

Σωματικές ενοχλήσεις για τις οποίες ο γιατρός μετά από απαραίτητες εξετάσεις δεν βρίσκει κάποια αιτία. Τα φάρμακα ανακουφίζουν μόνο για λίγο.

Μπορεί να είναι: πονοκέφαλοι, ζαλάδες, δερματοπάθειες (ακμή, έκζεμα, ψωρίαση κλπ.), αϋπνία, τρίξιμο των δοντιών, ταχυκαρδία, ξηροστομία, εντερικές διαταραχές, σφίξιμο στο στομάχι κ.α.

Χρόνιες ασθένειες

Το άτομο που ζει με μία χρόνια ασθένεια (όπως ο καρκίνος) βιώνει αγχωτικές αλλαγές στη ζωή του. Αγωνίζεται, απογοητεύεται, θλίβεται. Η προσαρμογή στην καινούργια κατάσταση ή το να είναι κανείς αισιόδοξος για το μέλλον μπορεί αρχικά να φαίνονται απίθανα, όμως είναι εφικτά.

Η ψυχοθεραπευτική στήριξη σε συνεργασία με το γιατρό σας και άλλους ειδικούς που σας παρακολουθούν, μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τις κατάλληλες στρατηγικές αντιμετώπισης, οι οποίες όχι μόνο θα ενισχύσουν το πρόγραμμα θεραπείας που παρακολουθείτε αλλά θα συμβάλουν και στη συνολική ευημερία στη ζωή σας παρά τις όποιες σωματικές δυσκολίες υπάρχουν.

Διατροφικές διαταραχές (Ανορεξία και βουλιμία)

«Κάποια μέρα θέλω να γίνω «φυσιολογική», να μπορώ να απολαμβάνω το φαγητό μου σαν μια από τις απολαύσεις της φύσης, να μην ξοδεύω τόση ενέργεια και χρόνο από τη ζωή μου μετρώντας θερμίδες,  υπολογίζοντας ποσότητες, χαρακτηρίζοντας τροφές ως καλές ή κακές.Και ποτέ να μην είμαι ευχαριστημένη από την εμφάνισή μου.”

Απώλειες και πένθος

Φοβίες

Θέματα σχέσεων

Οι γονείς, τα αδέρφια, οι φίλοι, οι συγγενείς, οι απλοί γνωστοί, η μοναξιά. Πώς σχετιζόμαστε με τους γύρω μας; Τι μας μπλοκάρει;

Συνέχεια →